Treceți la conținutul principal

Împreună suntem infiniți

   Deşi trăim după nişte principii prost gândite , cel care a afirmat că sexul masculin nu e capabil să iubească ,sigur era vreun narcisist ocupat prea mult de sine şi prea dezinteresat de cei din jur . De acest lucru eram şi eu pur convinsă până într-o zi ,când mi-a fost adresat "Tu ai fost Anemona mea" (vezi "Suge-o Ramona" de Andrei Ciobanu ) ; şi de la un simplu moment de sinceritate,  am început să deschid ochii şi să privesc puțin în urma mea.
    Cine e Anemona?! Acea femeie pe care a avut-o sau o va avea fiecare bărbat în viața lui, cea care te-a învățat să iubeşti, cea de la care ți-ai luat prima palmă sau primul "şut în fund" , cea pentru care faci tot , cea la care te gândeşti de fiecare dată când pui capul pe pernă. Ea.. e cea care îți ia tot atunci când pleacă.  Şi cum altfel ai putea numi un bărbat, după trecerea unei astfel de persoane prin viața lui , decât unul care iubeşte ?!
     Dacă am sta să comparăm ,femeile suferă mult intr-un timp scurt ,apoi mai zboară doar aşa cu gândul rareori, mâncând înghețată şi devenind melancolice , dar bărbații suferă încet şi profund, omorându-se cu gânduri şi căutând variante de rezolvare ...care oricum nu ar mai avea niciun rezultat acum.
     Iubire se află în fiecare din noi, cheia este să o laşi să înflorească şi să te bucuri de moment. Să dai deoparte bunurile materiale şi alte preocupări , că la batrânețe nu vei îmbrățişa o grămadă de fiare , sau o geantă plină cu bani,  dar acum depinde şi de preferințele fiecăruia.
      Concluzia este , că există o mare diferență între a vedea părțile bune şi a te face că nu  le vezi, dar e mai uşor să generalizezi decât să iți pui mintea la contribuție. Nu m-am simțit bine fiindu-mi asociat un astfel de "compliment" ,  dar pe de altă parte am primit o lecție subînțeleasă .
      Se pare că şi eu am avut "un Andrei al meu" ...
   
  

Postări populare de pe acest blog

Copilul de zahăr

Îmi amintesc că eram iubită pe strada pe care locuiam, vecinii mă numeau ”păpușica” și eram des invitată prin casele lor la desene animate, la dulciuri, sau se întâmpla des să vin acasă cu poala plină de ouă. Eram tare mică, mânuțele mele și îndeletnicirea de pe la 3-4 ani, m-au ajutat să sparg de câteva ori ouăle până acasă. În drum spre piață, un drum liniar de la casa noastră, eram oprită des de alți prieteni ai lui Tanti Geta, care mă rugau să le spun o poezie în schimbul câtorva bomboane. Tanti Geta era o femeie minunată și curajoasă. Fusese toată viața funcționar la bancă, iar acum, văduvă, pensionară, cu fiu mare, în prag de căsătorie. Nu știu câți ani avea Tanti Geta când ne-am întâlnit, eu sigur aveam vreo 3, ea cred că vreo 68. Sper să nu mă înșel prea tare, când ai 3 ani nu prea le ai cu vârstele. Ne-am plăcut la prima vedere, mi-a adus o ciocolată și o rățușcă de cauciuc. La orfelinat nu prea aveam parte de dulciuri, sau când aveam, noi ăștia mici nu prea câștigam în fața

Raw

Scriu asta cu iubire pentru corpul meu. Ce mai nasoală perioadă pe care mi-o amintesc, apogeul durerii și al urii de sine, se întâmpla prin 2018. Aveam 20 de ani, eram proaspăt mutată în București și nefericită, mă aflam într-o relație care o luase la vale de ceva timp, abia începusem terapia și nu știam ce cu mine, cine sunt și încotro se îndreaptă viața mea. Nu eram conectată cu mine, nu simțeam nimic în corp, nu îmi simțeam emoțiile și cred că trăiam doar așa, la suprafața apei cât să nu mă înec. Îmi amintesc cu o mare compasiune față de mine însămi și de puștoaica ce eram, cât de mult mă uram când mă uitam în oglindă. Îmi amintesc cât de dezgustată eram de ceea ce vedeam și cât de monstruoasă mă consideram. Mâncam pe fond emoțional, inconștient și necontrolat, orice, oricând, chiar și când nu îmi era foame și de obicei doar junk food, doar că pe atunci nu știam că asta este o problemă reală, credeam despre mine că pur și simplu sunt gurmandă. Abia acum aproape 2 ani am aflat

Este ușor

Este ușor să îți dorești ca lucrurile din viața ta, care te-au modelat ca pe o plastilină, să se fi întâmplat într-un mod diferit. Este ușor să te gândești ca măcar o singură acțiune să se fi întâmplat altfel, ar fi dus acum în prezent, la o cu totul altă realitate. Am trecut prin Eforie Nord acum câteva zile, acel loc reușește să mă trimită în trecut de fiecare dată. Trecutul nu există, cum nu există nici ziua de ieri, dar trăiește în inima și în creierul meu sub formă de emoție, din emoții vorbesc, din tot ce am simțit, asta este realitatea mea asupra trecutului și cel mai probabil, a noastră, a tuturor. Eram ieșită de pe băncile școlii, era 9 iulie 2016 și terminasem Bac-ul cu o zi în urmă. Abia așteptasem momentul, era biletul meu de plecare din orașul în care m-am născut. Privind în trecut, sună absolut nebunește tot ce am făcut. Am plecat de acasă, aveam 100 de lei și câteva lucruri într-un geamantan împrumutat, eram singură și urma să merg să ma angajez la mare, pe un post