Treceți la conținutul principal

Eliberarea trupească de sub sclavie

Diminețile, te trezești buimacă și privești ceasul. Iar ai dormit mai mult decât îți propusesei, te învârți prin casă și nu știi ce să faci mai repede. Cafeaua, ba nu, hainele, oh nu, trebuie să te speli pe dinți, dar încă nu te-ai hotărât cu ce te îmbraci.
După o învălmășală de 30 de minute în care nu ai făcut mare lucru, îți amintești că ești ești pe fugă pentru că “cine știe ce o fi la metrou” .
Pleci exasperată din casă, micul dejun nu l-ai servit, cafeaua nu ai băut-o nici jumătate, nici nu ai avut timp să te machiezi, ai aruncat două haine pe tine aproape șifonate și ai plecat către job.
Ajungi la servici cu un mic plus de 10 minute iar, managera te intreabă pe un ton ușor iritat :” Tu nu vezi cât este ceasul ?” . Sigur nu ai ce să spui, așa că încerci să te scuzi umil. Începi să îți îndeplinești cât mai repede treburile pe ziua de azi și o ții într-o continuitate barbară până puțin după prânz. Apoi, tot cu aceeași atitudine umilă încerci să îți faci loc printre ceilalți, ca să poți merge la masă cât mai repede posibil, ca nu cumva să superi pe cineva .
Cobori, mergi în grabă până în supermarket, cauți cel mai la îndemână sendviș, apoi către casa de marcat te oprești la frigiderele cu băutură să îți iei o sticlă cu apă. Mănânci în drum spre birou, iei o gură mare de apă și îți spui : “Hai că până aici este bine! “
Te întorci la lucru până la ora 17 fără să te mai gândești la nevoile tale trupești, le ignori conștient, doar pentru a nu pierde timp din dorința de a termina cât mai repede.
Este ora plecării, îți strângi lucrurile îngândurată și pornești pe jos către metrou. Îți tot repeți cât de bine ți-a mers ziua și ești fericită că ți-ai indeplinit toate sarcinile aproape exemplar.
Este aglomerat, ca tine sunt sute de oameni, haos, furie , oboseală, stres, vorbiți toți pe aceeași limbă și parcă vă înțelegeți din priviri.
Ajungi acasă, extenuată dupa toată această alergătură fără sens, îți arunci geanta pe canapea, îți lași pantofii pe hol și nu știi dacă vrei să te odihnești sau să faci o baie caldă.
Te aștezi în pat și reflectezi asupra zilei ce jumătate a trecut .
Nu înțelegi ce nu funcționează, ai un job bun, câștigi bani frumoși, te dedici, îți dedici chiar viața acestui loc de muncă.
Ești deprimată, tristă, frustrată și îndurerată.
Când te-ai relaxat ultima dată stând în cadă ore întregi, când ai fost ultima oară la un tratament facial, când ți-ai făcut ultima oară o mască de păr acasă?
Când te-ai iubit pe tine ultima oară, om drag?

Postări populare de pe acest blog

Copilul de zahăr

Îmi amintesc că eram iubită pe strada pe care locuiam, vecinii mă numeau ”păpușica” și eram des invitată prin casele lor la desene animate, la dulciuri, sau se întâmpla des să vin acasă cu poala plină de ouă. Eram tare mică, mânuțele mele și îndeletnicirea de pe la 3-4 ani, m-au ajutat să sparg de câteva ori ouăle până acasă. În drum spre piață, un drum liniar de la casa noastră, eram oprită des de alți prieteni ai lui Tanti Geta, care mă rugau să le spun o poezie în schimbul câtorva bomboane. Tanti Geta era o femeie minunată și curajoasă. Fusese toată viața funcționar la bancă, iar acum, văduvă, pensionară, cu fiu mare, în prag de căsătorie. Nu știu câți ani avea Tanti Geta când ne-am întâlnit, eu sigur aveam vreo 3, ea cred că vreo 68. Sper să nu mă înșel prea tare, când ai 3 ani nu prea le ai cu vârstele. Ne-am plăcut la prima vedere, mi-a adus o ciocolată și o rățușcă de cauciuc. La orfelinat nu prea aveam parte de dulciuri, sau când aveam, noi ăștia mici nu prea câștigam în fața

Raw

Scriu asta cu iubire pentru corpul meu. Ce mai nasoală perioadă pe care mi-o amintesc, apogeul durerii și al urii de sine, se întâmpla prin 2018. Aveam 20 de ani, eram proaspăt mutată în București și nefericită, mă aflam într-o relație care o luase la vale de ceva timp, abia începusem terapia și nu știam ce cu mine, cine sunt și încotro se îndreaptă viața mea. Nu eram conectată cu mine, nu simțeam nimic în corp, nu îmi simțeam emoțiile și cred că trăiam doar așa, la suprafața apei cât să nu mă înec. Îmi amintesc cu o mare compasiune față de mine însămi și de puștoaica ce eram, cât de mult mă uram când mă uitam în oglindă. Îmi amintesc cât de dezgustată eram de ceea ce vedeam și cât de monstruoasă mă consideram. Mâncam pe fond emoțional, inconștient și necontrolat, orice, oricând, chiar și când nu îmi era foame și de obicei doar junk food, doar că pe atunci nu știam că asta este o problemă reală, credeam despre mine că pur și simplu sunt gurmandă. Abia acum aproape 2 ani am aflat

Este ușor

Este ușor să îți dorești ca lucrurile din viața ta, care te-au modelat ca pe o plastilină, să se fi întâmplat într-un mod diferit. Este ușor să te gândești ca măcar o singură acțiune să se fi întâmplat altfel, ar fi dus acum în prezent, la o cu totul altă realitate. Am trecut prin Eforie Nord acum câteva zile, acel loc reușește să mă trimită în trecut de fiecare dată. Trecutul nu există, cum nu există nici ziua de ieri, dar trăiește în inima și în creierul meu sub formă de emoție, din emoții vorbesc, din tot ce am simțit, asta este realitatea mea asupra trecutului și cel mai probabil, a noastră, a tuturor. Eram ieșită de pe băncile școlii, era 9 iulie 2016 și terminasem Bac-ul cu o zi în urmă. Abia așteptasem momentul, era biletul meu de plecare din orașul în care m-am născut. Privind în trecut, sună absolut nebunește tot ce am făcut. Am plecat de acasă, aveam 100 de lei și câteva lucruri într-un geamantan împrumutat, eram singură și urma să merg să ma angajez la mare, pe un post