Treceți la conținutul principal
Așa sunt inspirată ori de câte ori se apropie ziua mea de naștere. Îmi place să compar anii între ei și să serbez bucuroasă tot ce am adunat de-alungul a 365 de zile. Pentru mine e un soi de terapie, care mă ajută să continui în fiecare zi cu mai multă voință și putere.

Dacă nu mă cunoști deja, eu sunt Sorana Cașu, iar dacă ești interesat de blogul meu, te invit să accesezi pagina principală a acestui site, loc în care găsești mult mai multe informații despre mine și despre activitatea mea.

După cum spuneam, se apropie ziua mea, iar acest lucru mă bucură atât de mult deoarece îmi place să privesc plină de iubire la trecut, iar mai mult de atât, îmi place să scriu despre asta.

Anul trecut când împlineam 23 de ani, eram la începutul relației cu partenerul meu, iar fără să îmi dau seama, aveam să pășesc într-un capitol total nou mie, un capitol în care m-am descoperit pe arii noi, atât pe plan personal, câr și pe plan profesional.

Acum doi ani, când împlineam 22 de ani, eram de câteva luni în Constanța, era aproape începutul pandemiei, deși nu știam încă acest lucru, mă aflam într-o zonă de vindecare spirituală, fizică și mentală, după ce relaționasem în ultimul timp cu câteva persoane extrem de toxice. Acea perioadă de atunci, a reprezentat începutul palpabil al vindecării autentice, ce tot durează de aproape 2 ani.

Acum trei ani, la 21, mă aflam la București, pe finalul perioadei mele de distracție fără limită, fără sens și fără direcție. Mă poziționasem inconștient într-o zonă de autosabotare. Petreceam cât era noaptea de lungă, de luni până luni și uram cu pasiune zilele de marți sau miercuri când erau închise cluburile mele preferate și munceam cât era ziua de lungă, tot de luni până luni, pentru banii pe care îi spărgeam fără limită noaptea. A fost o perioadă plină de haos, dar a fost o perioadă frumoasă, în care am făcut ce mi-am dorit, aproape ca orice adolescent ce se trezește, peste noapte, în magia ispititoare a Bucureștiului.

Acum patru ani, la 20, abia ce mă mutasem în capitală și priveam cu entuziasm spre ce va urma să se întâmple. Eram într-o zonă de descoperire a unor oportunități noi oferite de un oraș atât de viu. Abia descoperisem terapia în plac fizic și beneficiile pe care le aduce. Abia atunci începusem să conștinetizez ce sunt traumele, legăturile karmice, spiritualitatea și energiile și cât de mult aveam să lucrez cu mine pentru o versiune mai bună a mea.

Acum cinci ani, la 19, m-a prins ziua de naștere la job, era primul meu job de ospătar și mă aflam în Mangalia. Era primul oraș în care m-am mutat după Călărași și eram fascinată de oportunitatea de a fi atât de aproape de mare. Consider că a fost un oraș de tranziție, ce mi-a dozat în mici măsuri imagini despre cum este viața cu adevărat, după ce esti pe cont propriu, situație ce avea să mă pregătească pentru ce urma. Mai mult de atât, pe atunci nu visam că în mai puțin de 1 an urma să fac un salt important al vieții mele în București.

Acum șase ani, la 18, eram clasa a 12-a, mă pregăteam de Bacalaureat și mă rugam pentru tot ce am acum.

Astăzi, aproape la 24, am devenit o prietenă mai bună a mea, sunt mai conectată cu corpul și cu nevoile mele, scriu mai des și am proiecte noi în această direcție, am învățat mai multe despre psihologie ca domeniu, citesc mai mult, trăiesc mai real și mai din plin. Astăzi, aproape la 24, mă bucur de tot ce mi-am dorit la 18.

Viața e tare faină, fix așa, când sus, când jos. E plăcut și sigur să te plimbi cu un trenuleț în linie dreaptă, dar e mai palpitant să te dai cu un trenuleț într-un roller coaster.

Dacă visurile tale nu au devenit realitate încă, mai devreme sau mai târziu, vor deveni. Keep Going You Little Rockstar !


Foto: Pinterest

Postări populare de pe acest blog

Copilul de zahăr

Îmi amintesc că eram iubită pe strada pe care locuiam, vecinii mă numeau ”păpușica” și eram des invitată prin casele lor la desene animate, la dulciuri, sau se întâmpla des să vin acasă cu poala plină de ouă. Eram tare mică, mânuțele mele și îndeletnicirea de pe la 3-4 ani, m-au ajutat să sparg de câteva ori ouăle până acasă. În drum spre piață, un drum liniar de la casa noastră, eram oprită des de alți prieteni ai lui Tanti Geta, care mă rugau să le spun o poezie în schimbul câtorva bomboane. Tanti Geta era o femeie minunată și curajoasă. Fusese toată viața funcționar la bancă, iar acum, văduvă, pensionară, cu fiu mare, în prag de căsătorie. Nu știu câți ani avea Tanti Geta când ne-am întâlnit, eu sigur aveam vreo 3, ea cred că vreo 68. Sper să nu mă înșel prea tare, când ai 3 ani nu prea le ai cu vârstele. Ne-am plăcut la prima vedere, mi-a adus o ciocolată și o rățușcă de cauciuc. La orfelinat nu prea aveam parte de dulciuri, sau când aveam, noi ăștia mici nu prea câștigam în fața

Raw

Scriu asta cu iubire pentru corpul meu. Ce mai nasoală perioadă pe care mi-o amintesc, apogeul durerii și al urii de sine, se întâmpla prin 2018. Aveam 20 de ani, eram proaspăt mutată în București și nefericită, mă aflam într-o relație care o luase la vale de ceva timp, abia începusem terapia și nu știam ce cu mine, cine sunt și încotro se îndreaptă viața mea. Nu eram conectată cu mine, nu simțeam nimic în corp, nu îmi simțeam emoțiile și cred că trăiam doar așa, la suprafața apei cât să nu mă înec. Îmi amintesc cu o mare compasiune față de mine însămi și de puștoaica ce eram, cât de mult mă uram când mă uitam în oglindă. Îmi amintesc cât de dezgustată eram de ceea ce vedeam și cât de monstruoasă mă consideram. Mâncam pe fond emoțional, inconștient și necontrolat, orice, oricând, chiar și când nu îmi era foame și de obicei doar junk food, doar că pe atunci nu știam că asta este o problemă reală, credeam despre mine că pur și simplu sunt gurmandă. Abia acum aproape 2 ani am aflat

Este ușor

Este ușor să îți dorești ca lucrurile din viața ta, care te-au modelat ca pe o plastilină, să se fi întâmplat într-un mod diferit. Este ușor să te gândești ca măcar o singură acțiune să se fi întâmplat altfel, ar fi dus acum în prezent, la o cu totul altă realitate. Am trecut prin Eforie Nord acum câteva zile, acel loc reușește să mă trimită în trecut de fiecare dată. Trecutul nu există, cum nu există nici ziua de ieri, dar trăiește în inima și în creierul meu sub formă de emoție, din emoții vorbesc, din tot ce am simțit, asta este realitatea mea asupra trecutului și cel mai probabil, a noastră, a tuturor. Eram ieșită de pe băncile școlii, era 9 iulie 2016 și terminasem Bac-ul cu o zi în urmă. Abia așteptasem momentul, era biletul meu de plecare din orașul în care m-am născut. Privind în trecut, sună absolut nebunește tot ce am făcut. Am plecat de acasă, aveam 100 de lei și câteva lucruri într-un geamantan împrumutat, eram singură și urma să merg să ma angajez la mare, pe un post